Het leuke van sticky asian style spareribs maken? Het begint al de avond ervoor. De ribs moeten in bad, het liefst een nacht lang. Dan low and slow in de oven. Aan tafel. Om vervolgens te eindigen met de vraag… Is er nog meer?
Ingredienten
- 1 kg spareribs (biologisch)
- mosterd
- 2 el sojasaus
- 4 el ketjap
- 1 ui (gesneden)
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm gember (dunne plakjes)
- 50 gr tomatenpuree
- 1 el paprikapoeder
- sap van 1 citroen
- 2 el basterdsuiker
- zout / peper (naar smaak)
Voorbereiding
- Smeer de spareribs licht in met mosterd.
- Maak een marinade van de sojasaus, ketjap, ui, knoflook, gember, tomatenpuree, paprikapoeder, citroensap en bastersuiker.
- Houd een beetje marinade apart.
- Stop de spareribs in een ziplock bag en giet de marinade erbij.
- Leg de spareribs een hele nacht in de koelkast (anders minimaal 4uur).
In de smoker
- Haal de spareribs een half uur van te voren uit de koelkast.
- Begin met het maken van je vuur in de vuurkamer
- Leg de spareribs in je smoker wanneer deze een temperatuur heeft van 130 graden
- Laat ze 3 uur liggen en lak ze om het uur met wat appelazijn
- Pak ze dan (na deze 3 uur) in met folie (matte kant buiten). Voeg wat roomboter en appelazijn toe in het pakketje.
- Laat ze zo nog 2 uur liggen op de smoker.
Wanneer zijn ze gaar?
De spareribs zijn gaar wanneer je ze in het midden oppakt en het begint te breken